Overview.

Curo Construction were appointed to carry out a full refurbishment and upgrade for The British Museum to their 3 terraced town houses at 41-43 Russell Square.

Each commercial office building was stripped back to its structure with a reconfiguration of floor and room layouts. The structure and façades were stabilised and repaired prior to new mechanical and electrical systems being installed throughout.

The utmost care was taken to revitalise the original 1800 features’ with the mantra of ‘restore not replace’ being upheld by Curo Construction and the design team for items such as sash windows, lath and plaster, lime plaster and cornice repairs and reinstatement. This Grade II listed project will provide future building users with a mix of all the features of a modern workspace alongside key pieces of Georgian architecture creating a welcoming place to work.

Client

The British Museum

Architect

Pringle Richards Sharratt Limited

Sector

Arts, Heritage & Culture | Refurbishment

Contract Type

JCT Traditional

Gallery of works.