Overview.

Apex Plaza is a building consisting of four linked blocks around an atrium, it is in central Reading; situated next to Reading mainline railway station.

The works comprised of the refurbishment of 22 washrooms. It involved stripping out existing fittings, ceiling, wall and floor finishes. New plumbing was then installed along with new sanitaryware, lighting, extractor fans, and alarm sensors/sounders connected to the existing building system. New stud walls were then introduced in between WC cubicles and new ceiling and flooring finishes were installed throughout. The works also included refurbishment of the existing accessible toilets and shower facilities.

The building had to remain in operation during the works, so we ensured that we put measures in place to mitigate disturbance to building occupiers. Measures included a monthly newsletter and close liaison with the building facilities team. We also ensured that the safety and the health of all operatives was at the forefront of all decisions, including a full Covid 19 ‘bubble’ for our trade contractors.

The on site team, client team and facilities managers forged highly professional relationships which enabled a high-quality outcome and minimal disruption from the works.

Client

Legal & General

Architect

Geddes Architects

Interior Designer

Interiors, WC refurbishment to commercial office

Sector

Fit-Out | Refurbishment

Gallery of works.